Recept: Brownietaart

P1070168(1)

Zoals Nynke al in haar photodiary liet zien hebben wij een tijdje geleden samen een taart gemaakt. We hebben wat foto’s gemaakt van het proces en vandaag ga ik jullie het recept laten zien. Het recept voor de taart komt uit het boekje kook ook Taart, uit de kook ook serie van Inmerc. Dit zijn kleine boekje met allemaal leuke recepten die niet al te moeilijk uit te voeren zijn. Vandaag voor jullie dus de Brownietaart!

Deze Brownietaart is heel erg machtig, maar ook superlekker. Hij is best lang te bewaren en is ook koud heel lekker. Ik vond hem zelf echter wel het lekkerst toen hij nog net een beetje warm was!

P1070157(1)

Wat heb je nodig?
-40 gram Pecannoten
- 65 gram witte chocolade
- 100 gram MonChou zacht & luchtig
- 180 gram pure chocolade
- 125 gram boter
- 200 gram donkere bastardsuiker
- 2 el honing
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- zout
- 15 gram melkchocolade

springvorm van 20 cm (groter of kleiner kan ook, dan wordt de taart gewoon wat dikker of dunner) en bakpapier.

Werkwijze: 
1- Verwarm voor je begint eerst de oven voor tot 175 graden.
2- Bekleed de springvorm met bakpapier. Dit kun je makkelijk doen door het strak te trekken over de onderkant van de springvorm en dan de zijkant er omheen te spannen. Dan kun je daarna het overtollige bakpapier wegknippen.
3- Hak de pecannoten grof, hak 50 gram van de witte chocolade ik stukjes en roer dit samen door de MonChou.
4- Breek de pure chocolade in stukjes en snijd de boter in stukjes. Verwarm de boter samen met 125 gram van de pure chocolade op een laag vuur totdat de boter en de chocolade bijna gesmolten zijn. Neem de pan van het vuur en laat  het mengsel verder van het af smelten. Roer de suiker en de honing erdoor en voeg een voor een de eieren toe. Spatel de bloem met het bakpoeder en een mespuntje zout er ook doorheen. Nu is je beslag klaar!

P1070160(1)

5- Doe de helft van het chocolademengsel in de bakvorm. Verdeel het MonChou-mengsel over het midden en dek alles af met de rest van het chocolademengsel.
6- Bak de taart in de voorverwarmde oven ca. 40 minuten totdat de cake stevig aanvoelt. Neem de rand van de vorm en laat de taart tot lauwwarm afkoelen.

P1070161(1)

7- Smelt de rest van de pure chocolade au bain marie. Hak de rest van de witte chocolade en de melkchocolade in kleine stukjes of schaaf er krullen van met een dunchiller. Schenk de pure chocolade over de taart en laat hem iets opstijven. Strooi de chocolade stukjes erover.
P1070162(1)

P1070165(1)

8- Nodig je vrienden uit en geniet samen van je overheerlijke taart! :D

Wij vonden dit een hele leuke taart om te maken en hij smaakte heerlijk. Wat is jullie favoriete taart om te maken? En vinden jullie het leuk om vader recepten te zien?

About Bianca

Hoi! Ik ben Bianca, ik ben een 22-jarige student muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik woon samen met mijn vriend net buiten het centrum van Groningen in een studio. Ik ben gek op make-up, nagellak, de jaren 50 en op (analoge) fotografie. Van mij zul je dus vooral blogposts vinden over deze onderwerpen.
This entry was posted in Food and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Recept: Brownietaart

  1. Nynke says:

    Jaaa hij was superlekker. Zeker een aanrader om te maken!

  2. Mmm dat klinkt verrekt lekker! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>