Personal: Huisdieren


Bron

Ik ben gek op dieren, zoals zoveel mensen. Alleen spinnen en wespen vind ik niet zo charmant. Toen ik een oude aflevering van Take me out keek (jaja, één van mijn guilty pleasures) zag ik een jongen met chinchilla’s. Op mijn vader zijn school heb ik al vaak chinchilla’s gezien en die vond ik altijd al heel erg leuk, maar ik vergat de naam steeds.

Chinchilla’s zijn knaagdieren die niet zo heel bekend zijn in Nederland. Ze worden vaak gefokt om hun zachte vachtje om er een bontjas van te maken :( . Ze lijken een klein beetje op een konijn/cavia/kat/enorme eekhoorn. Ze zijn namelijk best wel groot, zo’n 25 tot 35 centimeter lang en hebben daarnaast ook nog een staart van ongeveer 15 centimeter. Het zijn groepsdieren, dus je kan er beter twee dan een nemen als je chinchilla’s wil, anders is het zielig voor de eenzame chinchilla. Ook zijn het nachtdieren en ze maken niet veel geluid, alleen knorren ze soms. Als ze in gevaar zijn gaan ze blaffen :P Hoe cool zijn chinchilla’s?!


Bron

Nu zit ik te twijfelen, of we misschien wel chinchilla’s als huisdieren kunnen nemen als we in de Uitgeverij wonen! Volgens mij mag je namelijk huisdieren, zolang de rest er geen last van heeft. En wie heeft er nou last van chinchilla’s? :D (Even wegdenken dat ze best groot zijn, dus een groot hok nodig hebben, het zielig is om er een te nemen dus minstens twee moet hebben en je dan een huisdier hebt waar je toch elke dag eten voor moet hebben…… Hmm….)

About Nynke

Hoi! Ik ben Nynke en ik ben 22 jaar oud. Ik woon sinds kort in Groningen samen met mijn vriend, in hetzelfde gebouw als Bianca! Mijn hobby’s zijn muziek, mode en mijn vrienden. Ik speel zelf al een jaar of acht saxofoon en luister vrijwel altijd als het kan muziek. Ik studeer aan de Pabo en ik zit in mijn vierde jaar.
This entry was posted in Living, Personal and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Personal: Huisdieren

  1. Lotje says:

    Woah, die zijn echt mega geweldig! Ik hoop dat je ze neemt, dan kan ik ze knuffelen :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>